Kajak, Møn, Outdoor

kajakture sommers├Žson

Kajakture langs Møns kyster i sommersæsonen fra maj til september - når vejr og vind tillader det! Ture arrangeres på forespørgsel.

Kajaktur og fossiljagt ved Møns Klint 
Varighed ca 5 timer.

Turen begynder syd for Møn Klint og har et stræk på ca 5 km langs kysten op til Møns Klint.  Der vil være ca 10 km kajaktur i roligt tempo og med pauser undervejs, og et strand stop midtvejs, med tid til madpakker, fortælling om møns klints naturhistorie og hjælp til at finde fossiler selv. Turen kræver at man kan være fysisk aktiv i en længere periode, og derfor er i rimelig god fysisk form.

Pris: 750 Kr

Kajaktur ved de mønske kyster.
Varighed: 3 timer.

Mødesteder:
- Møns Klint tur: Busene Have, forenden af Hampelandsvej, 4791 Borre
- Ulvshale og nordkysten af Møn: P-pladsen "Tønden" ved Ulvshale strand (lige efter Ulvshale camping)
- Bogø rundt: Sånninge Havn, Skånningevej, 4793 Bogø

Pris. 500 kr.

Tidspunkt:
På forespørgsel og efter aftale

Tidspunkt:
Turene planlægges på forespørgsel. Er I en mindre gruppe på 4 personer, er det mulligt at få turen kun for jer uden andre deltagere, hvis det ønskes.

Sikkerhed
Alle kajakture er i roligt tempo, kystnært og gennemføres kun hvis vind- og vejrforhold er rolige og vandtemperaturen er over 12 grader. Der er derfor altid forbehold for aflysning ved dårligt vejr. Turene betales kun når de gennemføres, og derfor modtager vi ikke betaling på forhånd.

Ved spørgsmål kontakt  Tina på:
Tlf. +45 5096 1110 eller på mail: naturenkalder@gmail.com

 

Havkajak kurser på Møn sommer 2024

Sommerferie kursus
Kurset med 5 sammenhængende dage i uge 27 med 4 timers undervisning dagligt.  Så deltagerne kan kombinere ferie med familie på Møn og Kajakkursus. Dette kursus kombinerer ture på mønske lokaliteter, naturoplevelse og teknik træning på den enkelte deltagers niveau, og er ikke med prøveaflæggelse.

Tidspunkt
Mandag den 1. juli til fredag den 5. juli fra kl. 8.30 – 12.30

 

Weekend kursus med fokus på kajakteknik og sikkerhed
Havkajak kursus over 2 weekender, og med tid til selvtræning imellem kursusgangene.
Her skal man kunne gennemføre assisteret redning/ makkerredning, vise manøvrering af kajakken og have indsigt i sikkerhed og beslutninger på vand. Der arbejdes henimod niveau IPP 2 havkajak. Kurset kan gennemføres både med og uden ønske om prøveaflæggelse til IPP 2 på sidste dag.

Kurset begynder med to dage i pinsen og afsluttes med en dag i starten af sommerferien. Så er der god tid til at træne de teknikker, der er undervist i på kurset.

Tidspunkt
- Lørdag den 18/5 kl. 9 - 16: 7 timers undervisning med fokus på teori og teknik undervisning
- Søndag 19/5 kl. 9 – 15: 6 timers undervisning med fokus på teknik og redning, og egen vurdering af hvad der skal trænes mere på.
- Lørdag den 6/7 kl. 9 – 16: 7 timers opfølgning med repetition og anvendelse af teknikkerne på turen. Prøveaflæggelse indgår i dagens indhold og opgaver.

 

Pris
Kurserne koster 2.400 kr. pr person og inkluderer mulighed for lån af udstyr. Eget udstyr må dog meget gerne medbringes.

Kursernes holdstørrelse er min. 3 og max 6 kursister.

Tilmelding og spørgsmål til
Kajakinstruktør Tina Noregren

Tlf. +4550961110

Mail: naturenkalder@gmail.com

vinterfjeld, turski, fjeldski, Sverige, hyttetur på ski

Vinterfjelds tur i Sverige

Elsker du vinterfjeld, friluftsliv, sne og ski så er denne tur en skøn naturoplevelse.
Turen vil variere med dagsetaper på mellem 15-20 kilometer. Nogle etaper er på de frosne søer i Rogen nationalpark, og andre etaper er op og ned ad fjeld omkring Långfjeldets nationalpark. Det er generelt i almindeligt vandre-tempo det meste af turen. Vejret på fjeldet skifter som regel meget, så forvent alt hvad vinterfjeld kan byde på fra høj sol og stærk frost, til snestorm og slud sne, såvel som skønt vinterlandskab, spor efter fjeldets vilde dyr og en stor naturoplevelse. Turen er delvist i områder, der er populære til at is-fiske, så det er muligt tage et lille pilke-sæt med, hvis du er glad for at fiske og er morgenfrisk.

De første 2 dage den 21. og 22. marts er omkring Grövelsjön fjeldstation, hvor vi gennemgår turen, tester udstyr, ordner ski og prøvekører nogle ture med pulk. 
Den 23. marts går turen afsted, og vi overnatter i simple hytter undervejs. Her vil være brænde, gaskomfur og vand vi henter i søerne, og ved to steder er der mulighed for at gå i sauna. Men ingen el og toilet forhold er ude-das.

Planen er 4 dage afsted på tur med 3 nætter i hytter undervejs. Vi er tilbage på fjeldstationen hen ad aftenen den 26. marts. Farvel og afgang den 27. marts. 

Forudsætning for deltagelse er at man kan stå på ski – langrend eller fjeldski, kan være afsted i al slags vejr ca. 8 timer om dagen, og fysisk kan trække let pulk og har balance til at køre med rygsæk. Vi skiftes mellem at køre med pulk og rygsæk.
Deltagerne skal være dækket af deres egen fritids- og ulykke forsikring og rejseforsikring. 

Ved spørgsmål kontakt  Tina på:
Tlf. +45 5096 1110 eller på mail: naturenkalder@gmail.com

Varighed:
6 dage 

Pris:
5000 kr pr person

Tid og sted:
Den 21. - 27. marts 2024.
Mødested: STF Grövelsjön fjällstation. GPS-koordinat: N62.101149°, E12.313048°